Walbeschoeiing en damwanden

Walbeschoeiing en damwanden laten aanleggen

U woont aan het water? Prachtig! Dan heeft u vast ook walbeschoeiing. Wat komt er allemaal bij kijken wanneer u walbeschoeiing wilt vervangen of laten aanleggen? Dat laat één van onze specialisten u graag vrijblijvend zien. Beschoeiing is maatwerk, iedere situatie is immers uniek en afhankelijk van verschillende factoren. Wanneer u een aanvraag doet bij Gebroeders Drijfhout nemen we binnen 3 werkdagen contact met u op. We plannen een afspraak bij u op locatie in en voorzien u van een maatwerk offerte voor uw nieuwe beschoeiing.

Drijfhout Walbeschoeiing
Drijfhout Walbeschoeiing

Walbeschoeiing heeft vele voordelen…

Walbeschoeiing zorgt dat de benutbare ruimte in uw tuin groter wordt. Een steil aflopend talud kunt u met behulp van walbeschoeiing bij uw tuin betrekken. Walbeschoeiing zorgt dat de benutbare ruimte in uw tuin groter wordt. Ook heeft u met walbeschoeiing de mogelijkheid een prachtig terras of vlonders aan het water te creëren. Of wat dacht u van een aanlegsteiger voor uw boot?
Daarnaast voorkomt walbeschoeiing dat uw tuin steeds kleiner wordt. Door regen en aanwezigheid van water kan de grond steeds verder afkabbelen of zelfs instorten. Doet u hier niets tegen? Dan blijft er zonder extra stevigheid uiteindelijk steeds minder van uw tuin over.
U heeft bij Gebroeders Drijfhout de keuze uit walbeschoeiing van 2 materialen, namelijk kunststof en/of hout.

Drijfhout Walbeschoeiing
Drijfhout Walbeschoeiing

Houten walbeschoeiing

Een hardhouten walbeschoeiing gaat gemiddeld 10 tot 25 jaar mee. Het hardhout wat hiervoor wordt gebruikt heeft zogenaamde duurzaamheidsklasse 1. Direct grondcontact is bij deze houtsoorten geen probleem. Een walbeschoeiing van hardhout oogt het natuurlijkst, maar gaat niet zo lang mee als een walbeschoeiing van kunststof.

Kunststof walbeschoeiing

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor een walbeschoeiing van kunststof. Een walbeschoeiing van gerecycled kunststof gaat minimaal 60 jaar mee! Ook is kunststof walbeschoeiing bestand tegen alle weersinvloeden. Wilt u de voordelen van kunststof, maar dan met de uitstraling van hout? Dat kan ook bij Gebroeders Drijfhout! Wij werken alle zichtbare kunststofdelen namelijk voor u af met hout. Hierdoor valt het niet op dat er gebruik is gemaakt van kunststof. Zo profiteert u van alle voordelen die een kunststof walbeschoeiing uw tuin biedt zonder dat iemand het ziet.

Wat kost walbeschoeiing

Over de kosten van walbeschoeiing kunnen we zonder kennis van uw situatie weinig zeggen. Iedere tuin is immers anders. Het hangt ook af van de bereikbaarheid van uw tuin. Hoe wordt de walbeschoeiing geplaatst? Hoe diep moet de beschoeiing komen? Kunnen we de werkzaamheden gemakkelijk vanaf het water uitvoeren of moeten we het materieel via uw tuin aanvoeren? De grootte van uw tuin speelt natuurlijk ook een belangrijke rol. En het verwijderen en/of opruimen van de oude walbeschoeiing.
Daarnaast spelen aanvullende wensen zoals bestrating, vlonders, terras of steigers ook mee voor de offerte. We komen daarom graag bij u langs om uw wensen en de situatie in kaart te brengen. Dit verplicht u uiteraard tot niets. Vraag hier direct een offerte op maat aan voor uw walbeschoeiing.

Walbeschoeiing laten plaatsen of vervangen

Het aanleggen of vervangen van een walbeschoeiing kan een flinke klus zijn. Omdat Gebroeders Drijfhout gespecialiseerd is in het plaatsen van beschoeiing, damwanden, bruggen, steigers en vlonders beschikken we over alle benodigde gereedschappen, materialen en ervaring. Indien mogelijk gebruiken we graafmachines op pontons. Hiermee komen we vanaf het water overal bij en wordt uw tuin niet onnodig beschadigd.
Profiteer van de lange levensduur van kunststof walbeschoeiing, afgewerkt met een prachtige houten look dankzij onze unieke werkwijze. Onze walbeschoeiing specialist komt graag bij u langs om uw situatie in kaart te brengen. Daarna ontvangt u een offerte op maat en volledig naar uw wensen samengesteld.

De voordelen van walbeschoeiing op een rij:

  • Krijg extra vierkante meters door het schuin aflopende talud vlak te trekken
  • Werk met niveauverschillen in uw tuin om speelse terrassen aan te leggen
  • Laat een mooie aanlegsteiger voor uw boot toevoegen aan uw walbeschoeiing
  • Voeg (ook) een zwemsteiger toe om optimaal te genieten van wonen aan het water
  • U voorkomt afkabbelen of zelfs instorten van uw tuin
  • U voorkomt wegzakken van bestrating
  • Uw tuin krijgt een strakkere afwerking
  • Houten beschoeiing gaat minstens 10 tot 25 jaar mee
  • Kunststof beschoeiing gaat tot wel 60 jaar mee!
  • Combineer kunststof met een houten afwerking en profiteer zo van alle voordelen

Gebroeders Drijfhout plaatst walbeschoeiing voor zowel particulieren, bedrijven als overheden

Vraag nu direct een vrijblijvende offerte voor uw walbeschoeiing aan en ontdek de mogelijkheden en investering voor walbeschoeiing in uw tuin. We nemen dan binnen 3 werkdagen contact met u op om een afspraak bij u in te plannen. Deze afspraak verplicht u uiteraard tot niets. U kunt ons ook bellen voor advies. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 07:30 en 16:30 uur op nummer 06 50 59 69 21.