Straatwerk

Straatwerk nodig? Sierbestrating inclusief laten leggen

Wanneer u sierbestrating koopt, wilt u natuurlijk ook graag een bedrijf dat uw bestrating er vakkundig in legt. Bestraten van uw tuin of oprit is echt specialistenwerk. Voor een perfect resultaat bent u bij Gebroeders Drijfhout dan ook aan het juiste adres. In onze showtuin vindt u namelijk niet alleen allerlei soorten sierbestrating, maar ook de beste stratenmaker om uw nieuwe bestrating te leggen. Straatwerk nodig? Bel ons of kom naar St.-Annaparochie en ontdek de mogelijkheden voor uw tuin of oprit.

Bestrating voor tuin en terras

Tuintegels of andere soort bestrating voor uw tuin en terras moet er mooi uitzien. Het legverband heeft grote invloed op hoe uw terras er uiteindelijk uit komt te zien. Een standaard patroon of een ander gewenst legverband, kan nogal een verschil maken. Ook de verschillende vormen tegels en stenen spelen een rol. Daarnaast wilt u er ook zo weinig mogelijk onderhoud aan hebben. Denk hierbij aan groene aanslag en onkruid tussen uw tegels verwijderen. Belangrijk is ook dat er rekening gehouden wordt met de afwatering van uw terras. Zeker met de steeds heviger wordende buien die ons land te verduren krijgt, is wateroverlast een steeds groter probleem.

Drijfhout Schoolplein aanleggen
Drijfhout Parkeervakken bestraten

Sierbestrating is er in vele soorten

Er zijn heel veel verschillende tegels verkrijgbaar. Denk aan verschillende motieven, diverse afmeting en verschillende vormen. In de basis kunt u kiezen uit een aantal soorten tegels:

  • Keramische tegels
  • Natuursteen tegels
  • Betontegels (betonsteen)
  • Gebakken steen

Daarnaast hoort u ook vaak de termen:

  • Klinkers (betonklinkers, gebakken klinkers, kinderkoppen, waaltjes, dikformaat)
  • Flagstones

Natuurstenen tegels zijn, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt door de natuur. Dit is dan ook de meest unieke tegel die u kunt kopen. Doordat iedere tegel uniek is, verschillen ze onderling iets van vorm en formaat. Met natuursteen tegels is uw terras een echte aanwinst voor uw tuin.

Keramische tuintegels zijn de afgelopen jaren enorm in populariteit toegenomen. Alle tegels zijn maatvast en hebben dus exact dezelfde afmeting. Ze zijn soms wel 50% lichter van gewicht dan betontegels én ze verkleuren niet.

Betontegels zijn vooral vanwege hun prijs en diversiteit erg populair. Betontegels zijn vaak erg zwaar, wat het straatwerk lastiger kan maken. Sommige goedkopere gekleurde betontegels hebben nog wel eens de neiging te verkleuren. De duurdere soorten hebben een extra coating om verkleuring te voorkomen.

Klinkers zijn er in 2 soorten: de gebakken klinkers en betonklinkers. Gebakken klinkers worden gemaakt van gebakken klei. Betonklinkers uiteraard van beton. Aan gebakken klinkers heeft u minder onderhoud dan aan betonklinkers omdat vuil en mos hier minder goed aan hecht. De afwerking van klinkers is in veel gevallen getrommeld. Door klinkers te trommelen krijgen ze een verouderd uiterlijk. Ongetrommelde klinkers en stenen hebben een meer moderne uitstraling. Dit wordt strakke bestrating genoemd.

Flagstones worden ook wel stapstenen genoemd. Deze onregelmatig gevormde natuurstenen platen worden vaak (in tuinen) gebruikt om paden mee te maken. Doordat iedere flagstone zijn eigen vorm heeft, ontstaat een natuurlijk en speels karakter. De grote, platte natuurstenen worden vaak in wildverband, zonder echt patroon gelegd.

“Kom langs bij Gebroeders Drijfhout in Sint-Annaparochie en bezoek onze showtuin boordevol inspiratie én diverse soorten tegels voor uw tuin, terras en oprit.”

Drijfhout Erfverharding
Drijfhout Erfverharden

Bestrating voor oprit

Wanneer u bestrating zoekt voor uw oprit heeft u een stevige betontegel of gebakken klinker nodig. Natuursteen is zacht en daardoor erg breukgevoelig. Zeker wanneer u er regelmatig met voertuigen overheen rijdt, is dat niet geschikt. Naast de soort tegels is ook de manier van leggen erg belangrijk. Dit bepaalt namelijk voor een groot deel de stevigheid van uw oprit. Een steen met zogenaamd H-profiel (H-vorm) biedt veel meer stevigheid aan uw oprit dan kleine vierkante klinkers.

Ondergrond van uw oprit

Ook de ondergrond speelt een belangrijke rol bij de stevigheid van uw oprit. We kiezen er daarom meestal voor om een laag gebroken puin te storten met daaroverheen zand. Door het geheel stevig aan te trillen ontstaat een solide ondergrond die geschikt is voor auto’s, maar ook bijvoorbeeld voor het gewicht van uw camper.

Sierbestrating kopen?

Een prachtige tuin is niet alleen genieten, het maakt uw huis ook meer waard. Wilt u sierbestrating kopen of bent u op zoek naar inspiratie voor uw tuin? Kom dan langs in onze showtuin. Hier hebben we een ruim assortiment met de mooiste tegels voor uw tuin en/of oprit. U ziet hier diverse soorten straatwerk, tegels en sierbestrating van de beste materialen.

Voor advies kunt ook bellen met nummer nummer 06 50 59 69 21. We verbinden u dan direct door met een van onze specialisten. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 07:30 en 16:30 uur.