Boomrooierij

Boomrooierij Friesland

Heeft u een boom die veel te groot is geworden, in de weg staat, uw zon wegneemt of zelfs een gevaar vormt? Schakel dan boomrooierij Gebroeders Drijfhout in! Bomen laten rooien heeft heel wat voeten in de aarde. Gelukkig is rooien van bomen al sinds 2003 onze specialiteit. Heeft u een jonge boom die in de weg staat? Of een eeuwenoude reus die voor gevaar zorgt? Onze gecertificeerde werknemers, waaronder een European Tree Worker verwijderen veilig en vakkundig iedere boom en/of boomstronk (stobbe) voor u. Gebroeders Drijfhout rooit bomen in opdracht van particulieren en overheden.

Boomrooierij Drijfhout
Boomrooien Friesland

Wat kost bomen rooien?

Een boom laten rooien is maatwerk en daardoor zijn kosten op voorhand lastig te voorspellen. Zo spelen locatie en bereikbaarheid een grote rol. Kunnen we er gemakkelijk bij of staat de boom op een lastige plek zoals dicht bij huizen of in een achtertuin? De leeftijd van de boom is uiteraard ook van invloed. Hoe ouder de boom, hoe groter deze zal zijn. Is er extra materieel zoals een hoogwerker of hijskraan torenkraan nodig om uw boom te rooien? Wij komen vrijblijvend bij u langs voor een scherpe offerte op maat.

Stobbenfrees Drijfhout

Uw boom laten rooien?

Met een ruim, modern machinepark en jarenlange ervaring is bomen rooien en boomverzorging onze specialiteit. Als boomrooierij in Friesland helpen we u niet alleen van uw boom af, maar zorgen we uiteraard ook dat alle boomresten zoals takken, bladeren, boomwortels en stobben netjes worden opgeruimd.

Snoeien

Een boom zal altijd blijven groeien. Daarom is het onderhouden (snoeien) van groot belang. Snoeien houdt de boom gezond en mooi in vorm. Ook voorkomt u hiermee dat de boom licht in uw woning wegneemt of de zon blokkeert op uw terras. Met snoeien worden ook de zwakke of afgestorven takken verwijderd. Daarmee voorkomt u onveilige situaties wanneer het hard waait of stormt.

Heeft u een kapvergunning nodig?

Het is per gemeente verschillend wat de regels zijn voor het kappen van bomen. U kunt het best op de website van uw gemeente kijken wat daar de geldende regels zijn. Vaak is er een bepaalde hoogte en/of omtrek van de stam vastgelegd waarna een kapvergunning nodig is. Ook kan het zijn dat wanneer de boom zichtbaar is vanaf de openbare weg een kapvergunning nodig is. Bij snoeien kan een vergunning nodig zijn wanneer de boom voor meer dan 30% wordt gesnoeid.

Kandelaberen

Kandelaberen is een term die wordt gebruikt wanneer uw boom dusdanig wordt gesnoeid dat het lijkt op een kandelaar. Net als knotten en vormsnoei is dit een manier van snoeien. Kandelaberen is ingrijpend snoeien en van grote impact op de boom. Dit heeft dan ook altijd nazorg nodig. Niet iedere boom kan tegen kandelaberen. Wilt u meer weten over het kandelaberen van uw boom? Neem contact op met onze boomspecialist voor advies op maat.

U kunt bij ons ook terecht voor advies over, en uitvoering van onderstaande werkzaamheden:

 • Bomen rooien
 • Bomen snoeien (ook Kandelaberen)
 • Begeleidingssnoei
 • Stobben frezen
 • Aanplanten van nieuwe bomen

Gebroeders Drijfhout beschikt over vakkundig personeel met European Tree Worker certificering. Daarnaast beschikken we over de volgende machines voor het uitvoeren van het bomen rooien, kandelaberen of snoeien;

 • Mobiele kraan
 • Midi kraan 9 ton
 • Minikraan 3,5 ton
 • Takken versnipperaar tot Ø 30 cm
 • Bosfrees achter de trekker
 • Stobbenfrees achter de trekker
 • Kleine stobbenfrees op rups, 80 cm breed, kan op moeilijk bereikbare plaatsen komen
 • 4 WD-hoogwerker met bereik van 16 meter
 • Klimtechniek
 • Teleknikarm

Heeft u een boomrooierij in Friesland nodig voor het verwijderen of snoeien van uw (grote) bomen? Neem dan snel contact op met onze boomspecialist voor een vrijblijvende inventarisatie van uw opdracht. U ontvangt daarna een offerte op maat.

U kunt ons ook bellen voor advies. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 07:30 en 16:30 uur op nummer 06 50 59 69 21.